Csalás miatt nyomozott a Szigetvári Rendőrkapitányság egy 25 és egy 45 éves ceglédi férfi ellen. A megalapozott gyanú szerint a két férfi 2016 augusztusa és 2017 februárja között különböző műszaki cikkeket – többek között szárítógépet, hűtőszekrényt, mosógépet, tabletet – hirdetett meg eladásra egy internetes oldalon. A csalók a kifizetett termékeket nem postázták el a vevőknek, de olyan is elfordult, hogy hibás, működésképtelen terméket küldtek el a megrendelőnek. A sértettek többször is felkeresték az eladót, aki megígérte a vevőinek, hogy majd visszautalja a pénzt, azonban ez nem történt meg. Volt olyan sértett, akinek elküldték a megrendelt terméket, azonban az nem volt működőképes, és a hirdetésben ígért egy éves teljeskörű szervízelést sem tartották be. A két férfi a bűncselekményekkel közel egymillió forint kárt okozott.

A rendőrök a nyomozás eredményeként azonosították és elfogták a csalással megalapozottan gyanúsítható férfiakat, majd kihallgatták őket gyanúsítottként.

A gyanúsítottak ügyében folytatott nyomozást a rendőrség a napokban befejezte, és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.