A rendőrök az 5701-es számú úton a mároki elágazásánál igazoltatták május 11-én 7 óra körül azt a kocsit vezető férfit, akinél felmerült az ittasság gyanúja, ezért előállították további mintavételre.

Szintén autóval közlekedett az a férfi, akit május 12-én 4 óra körül Pécsen a Fazekas Mihály utcában igazoltattak a rendőrök. A férfival szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért a rendőrök előállították további mintavételre, amely során az orvos megállapította az alkoholos befolyásoltságot.

Ugyanezen a napon 15 óra körül Pécsen a Bacsó Béla utcában kettő sofőrrel szemben is intézkedtek a rendőrök ittasság gyanúja miatt. Mindkét sofőrt előállították további mintavételre, mert a velük szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív jelzést adott. Egyikük még vezetői engedéllyel sem rendelkezett.

Sombereken és Egyházasharasztiban is pozitív lett az alkoholteszter május 12-én este igazoltatott két férfinál, őket is előállították a rendőrök további mintavételre. Az egyik sofőr nem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel.

Pécsen a Bokor utcában igazoltattak a rendőrök május 13-án 2 óra körül egy kocsivezetőt, akinél szintén felmerült az ittasság gyanúja, ezért őt is előállították további mintavételre.

Május 13-án 22 óra 30 perckor Egyházasharasztiban igazoltattak a rendőrök egy járművezetőt, akivel szemben az alkoholteszter pozitív eredményt mutatott, ezért őt is előállították további mintavételre. Az intézkedés során az is kiderült, hogy a férfi nem rendelkezik vezetői engedéllyel.

A rendőrök a nyolc járművezetővel szemben járművezetés ittas állapotban bűncselekmény elkövetése miatt büntetőeljárást indítottak.