Soltész Miklós az 1713-ban épített barokk épület előtt tartott sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta: a magyar nemzet életének része a vallás, a kereszténység és a katolikus egyház. Szigetváron a történelmi múltból fakadóan a kereszténység megtartó ereje nagyon fontos kérdés, ezért döntött úgy a kormány, hogy támogatja a templomfelújítást - tette hozzá.
    
Nagy Csaba, a térség fideszes országgyűlési képviselője közölte: az elmúlt időszakban 1,5 milliárd forint jutott a szigetvári fejlesztésekre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretéből. 
    
Ezek közül egy 400 millió forintos bölcsőde- és óvodafelújítást, a 130 millió forintos körforgalom-építési projektet, a városi sportcsarnok és tanuszoda 170 millió forintos energetikai korszerűsítését emelte ki a képviselő. Nagy Csaba rámutatott, a kormány és a megyei önkormányzat Szigetvár minden fejlesztésre szoruló területével foglalkozik. 
   
Király József, Szigetvár plébánosa a kormányzati támogatást megköszönve az épített örökség megőrzésének fontosságán túl arról is beszélt, hogy a templom felújításának engedélyezési tervei elkészültek, a részletes kivitelezési tervek pedig az utolsó fázisban vannak.
    
A plébános az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a beruházás keretében az épületet statikailag megerősítik és külső, valamint belső felújítást is terveznek. A munkálatok indulásának és tervezett befejezésének egyelőre még nincs konkrét időpontja, mivel az a támogatási összeg utalásának idejétől függ - fűzte hozzá.

Felújítják a Páduai Szent Antal Plébániatemplomot - VIDEÓVAL