Puskás Imre a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által közzétett adatokra reagálva elmondta: a Fidesz kormányzása óta egyre többen dolgoznak, 12 százalékról 3,8 százalékra csökkent a munkanélküliség. Ma 4,5 millió ember dolgozik Magyarországon, egy év alatt 67 ezerrel több embernek lett munkája - emelte ki.  
    
Hozzátette: a most megalakult új kormány célja, hogy tovább közelítsenek a teljes foglalkoztatottsághoz és tovább csökkentsék a munkát terhelő adókat.
   
Hangsúlyozta: a nemzeti szuverenitás megőrzése a gazdaságpolitikában és az adópolitikában is szükséges. Se Brüsszelnek, sem az ellenzéknek nem hagyhatjuk, hogy letérítse az országot arról a gazdaságpolitikáról, adó- és foglalkoztatáspolitikáról, amellyel Magyarország egyre inkább erősödik - fogalmazott.
    
A KSH adatai szerint a február-áprilisi időszakban a munkanélküliek átlagos létszáma az egy évvel korábbihoz képest 32 ezerrel, 177 ezerre, a munkanélküliségi ráta 0,7 százalékponttal, 3,8 százalékra csökkent, a foglalkoztatottak átlagos létszáma pedig 4 millió 445 ezer volt, 67 ezerrel több, mint egy évvel korábban.