A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába tavaly november 12-én este érkezett bejelentés arról, hogy egy 18 éves nyugotszenterzsébeti férfi feltehetőleg drogot tart magánál. A rendőrök a férfi lakásán 50 gramm kábítószergyanús növényi származékot találtak, ezért előállították, és kihallgatták gyanúsítottként, a bűncselekmény elkövetését elismerte.

A nyomozók a bűncselekménnyel összefüggésben másnap hajnalban egy 20 éves férfit is elfogtak, akinél 31 kiporciózott kábítószergyanús növényi származékot és egy digitális mérleget foglaltak le. A férfi gyanúsítotti kihallgatásán beismerte, hogy kábítószert adott el a 18 éves férfinak.

A kábítószergyorsteszt mindkét férfi esetében alátámasztotta a drogfogyasztást, a növényi származékról a szakértői vizsgálat pedig megállapította, hogy az kannabisz volt.

A 20 éves férfival szemben kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a Szigetvári Rendőrkapitányság a napokban befejezte, és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek. 

Vallott a fogyasztó, lebukott a díler is