Azt írták, hogy az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program támogatásának köszönhetően az egyetem fenntartásában működő Klinikai Központ (KK) dolgozói állománya minőségében és mennyiségében is javult, továbbá csökkent a hiányszakmák aránya.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett pályázat - amely a humán erőforrás javítását, és az egészségügyben dolgozó munkatársak motivációjának fokozását tűzte ki célul - 281 millió forintos támogatást biztosított, ennek köszönhetően 96 egészségügyi szakdolgozó és 25 szakorvos továbbképzése valósult meg a PTE-n - részletezték.

A közleményben Sebestyén Andort, a KK elnökét, a program szakmai vezetőjét idézve aláhúzták: a hiányszakmának minősülő munkakörök arányának csökkentése és az egészségügyi képesítéssel rendelkezők megoszlásának növelése céljából nyújtották be pályázatukat.

Az elnök kitért arra, hogy a pályázat segítségével a magasabb képzettséget szerző szakdolgozók ösztöndíjat is kaptak, valamint a megfelelő felkészülés érdekében munkaidő-kedvezményben is részesültek a képzés ideje alatt.

A projekt során az egészségügyi és orvostanhallgatóknak lehetőségük nyílt megismerni a betegellátás gyakorlati oldalát is, ők úgynevezett szimulációs oktatásokon vehettek részt.

Utóbbi kapcsán megjegyezték: a korábbi időszak pályázati forrásainak köszönhetően a PTE egészségügyi szimulációs laboratóriuma korszerűsödött, így a legmodernebb orvostechnológiai eszközökön tanulhatnak a leendő egészségügyi szakemberek a baranyai megyeszékhelyen.