Egy 62 éves rózsafai sofőrt igazoltattak a rendőrök február 9-én délután Nagypeterden. A férfival szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív jelzést adott, ezért a rendőrök előállították további mintavételre.

Pécsen a Semmelweis utcában igazoltatták a rendőrök február 10-én 3 óra körül azt a 33 éves férfit, akinél az alkoholszonda szintén pozitív értéket mutatott. A rendőrök őt is előállították további mintavételre, ahol az orvos megállapította az alkoholos befolyásoltságot.

Február 10-én 14 óra körül egy személykocsit vezető férfit akartak igazoltatni a rendőrök Matty közelében, azonban a rendőröket észrevéve a sofőr félreállt autójával, majd kiszállt a járműből és elszaladt. A rendőrök a közeli nádasban fogták el az előlük menekülő 42 éves férfit, akinél az alkoholszonda ugyancsak pozitív jelzést mutatott, ezért előállították további mintavételre.

Ugyanezen a napon 19 óra 30 perckor egy 45 éves pécsi férfi eddig tisztázatlan okból árokba hajtott kocsijával Villány külterületén. A balesetben személyi sérülés nem történt, azonban a sofőrrel szemben felmerült az ittasság gyanúja, ezért a rendőrök őt is előállították további mintavételre, amely során az orvos megállapította az alkoholos befolyásoltságot.

Komlón a Városház téren igazoltattak a rendőrök február 10-én este egy 35 éves egyházaskozári férfit, akinél az alkoholszonda szintén pozitív értéket mutatott, ezért őt is előállították további mintavételre.

Az öt sofőr ellen – vezetői engedélyük elvétele mellett – az illetékes rendőrkapitányságok járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást, míg további egy sofőrrel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki a rendőrök.