A TeSzedd! szervezője, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a népszerű szemétgyűjtő rendezvényt jövőre ismét az eddig jól bevált tavaszi időpontban szervezi meg az őszi helyett – derült ki az ITM közleményéből.

A fenntarthatósági hét az önkéntesek nagy részét jelentő iskolás korosztály számára kedvező tanulási lehetőséget biztosít a fenntartható jövő érdekében. A TeSzedd! egy olyan „jó gyakorlat”, amely a fenntartható fejlődést szolgálja, és ezzel a lehetőséggel akár egy kirándulás során is élhetnek a fiatalok.

A környezettudatos gondolkodásmód egyik fontos eleme a fenntartható nevelésnek, amelybe beletartozik a hulladékcsökkentés is, akár úgy is, hogy összegyűjtjük az illegálisan eldobált szemetet. Ezzel a szemléletformáló akcióval elősegíthetjük azt is, hogy egyre kevesebben szemeteljenek.

A tavaszi akció során az ITM biztosítja az önkéntesek számára a szemétszedéshez szükséges gumikesztyűt és zsákot, valamint a szemét elszállításáról is gondoskodik. A TeSzedd! regisztrációjának pontos időpontjáról később tájékoztatjuk az érdeklődőket.