A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint az alárendeltségében működő rendőrkapitányságok dolgozóiból álló Területi Kisebbségi Kapcsolattartási Munkacsoport 2019. április 9-én tartotta évértékelő értekezletét. A megbeszélésen a rendőrök a megyében működő helyi roma önkormányzatokkal, valamint a témában dolgozó civil szervezetekkel kialakított együttműködést értékelték.

 2018. évben kitűzött és elvégzett feladatok között szó esett a rendőrök részére megtartott romológiai oktatások tapasztalatairól, valamint a végrehajtott bűn- és baleset-megelőzési programok sikeréről is. A kollégák beszámoltak a személyes tapasztalataikról és az illetékességi területükön elért eredményekről.

A területi munkacsoport vezetője, Vasa Sándor r. alezredes ismertette a további főbb célkitűzéseket és kiemelte, hogy a munkacsoportnak fontos szerepe van a roma és a hátrányos helyzetben lévő lakossággal való konfliktus és előítélet-mentes viszony megteremtésében, az áldozattá és elkövetővé válás megelőzésében, valamint az ismeretterjesztő kommunikáció növelésében.