A pályázat első témája Isten Tiszteletreméltó Szolgája Mindszenty József bíboros, a másik téma Az Eucharisztia forrás a világ életéért. 
 
A pályázaton részt vehetnek megfelelő szakmai felkészültséggel rendelkező alkotóművészek, tervezők, magyarországi felsőoktatásban jelenleg tanuló alkotók vagy alkotói csoportok. A jelentkezők csak saját, eddig nyilvánosságra nem hozott, illetve nyilvánosság előtt be nem mutatott művel jelentkezhetnek.
 
A pályázat kétfordulós. Az első forduló pályázati anyagát jeligével kell ellátni, a pályázatokat név nélkül bírálják el. A zsűri által a második fordulóba juttatott pályaművek jeligéjét a www.sztehlolili.hu honlapon teszik közzé. A második fordulóban már a pályázó neve is ismertté válik.
 
Mint írják, a pályázatkiíró elsősorban a Mindszenty-ablakra várja a nevezéseket. Egy nevezéssel beadható pályázat mindkét ablakra vagy csak a Mindszenty-ablakra, de nem adható be érvényes pályázat önállóan csak az Eucharisztia-ablakra. Egy jelentkező legfeljebb 3 pályázatot nyújthat be ablakonként.
 
Az első helyezett 500 ezer forint, a második 300 ezer forint, a harmadik pedig 150 ezer forint pénzjutalomban részesül. A második fordulóba bejutott többi pályázó fejenként 30 ezer forintot kap.  
 
A közlemény szerint amennyiben a nyertes pályaművet alkalmasnak találják a kivitelezésre, a nyertes pályázónak ajánlatot tesznek a pályamű megvételére.
 
A pályázat első fordulójának leadási határideje november 30., a második forduló leadási ideje 2020. május 30., az eredményhirdetés 2020. június 15-én lesz.