Popovics Dejan, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság (BMRFK)szóvivője korábban az MTI-nek elmondta: az elektromos repülőgép 10 óra közül szállt fel, megtett két kört, majd ismeretlen okból lezuhant. A légi jármű kigyulladt, az azon utazó két ember meghalt.
    
Az 58-as főút Pogány és Szalánta közötti szakaszát teljes szélességében lezárták. Jelenleg a forgalom - rendőri irányítás mellett - félpályán halad.
    
Az MTI tudósítójának helyszíni beszámolója szerint a gép a repülőtértől körülbelül másfél kilométerre, az 58-as főút keleti felén egy kukoricaföldre zuhant, a kukorica 5-10 méteres sugarú körben megégett.
   
 A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel közölte, hogy a Magnus Aircraft Zrt. eFusion típusú gépe zuhant le. Sárkány Sándor tudomása szerint a balesetben két szerelő vesztette életét.    
   
 Hozzátette, az oltásban több mint tíz tűzoltóegység vett részt.
    
Az MTI a helyszínen úgy értesült, hogy a Magnus Aircraft repülőgépgyár több munkatársa is a helyszínen tartózkodott, meg nem erősített információk szerint egyiküket a rendőrség meghallgatta.
    
Popovics Dejan csütörtök délután a távirati iroda rdeklődésére tudatta azt is, hogy a rendőrség - szakértők bevonásával - légiközlekedés veszélyeztetése miatt indított büntetőeljárást az ügyben.
    
A pécs-pogányi repülőtér szomszédságában szerdán tartották a Magnus Aircraft Zrt. repülőgépgyárának bokrétaünnepét. Az eseményen az épülő összeszerelő üzem legmagasabb pontjára kitűzött bokrétát a cég által gyártott két repülőgép is átrepülte.