A közlemény szerint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásaiból a Napsugár, a Micimackó és a Zöldmanó óvoda, illetve bölcsőde tagintézményeit fejlesztik.
    
Bővítik a férőhelyek számát, csoportszobákat alakítanak ki, javítják az intézmények szolgáltatásainak minőségét, felújítják és energiatakarékosabbá teszik az óvodaépületeket.
    
Az intézmények homlokzata és lábazata hőszigetelést kap. A korszerűtlen homlokzati nyílászárókat kicserélik, a központi fűtési rendszert korszerűsítik, a tetőre „napelemes kiserőművet” telepítenek, modernizálják a külső és a belső világítást, továbbá az épületeket „a szükséges mértékben” akadálymentesítik.
    
A Napsugár óvodát a felújításon felül bővítik, átépítik; az épületben liftet alakítanak ki, kicserélik a szanitereket és a szerelvényeket, valamint parkolóhelyeket is létesítenek.
    
A 2019 nyarára lezáruló projekt keretében csoportszobai és konyhai berendezéseket, udvari játékokat, valamint fejlesztő és informatikai eszközöket is beszereznek.