Az Auchan vásárlók többsége számára továbbra is pezsgővel és borral teljes az új év köszöntése, de egyre nagyobb hányaduk keresi a hazai, valamint a nemzetközi termelők prémium minőségű termékeit. Különösen népszerűek a tokaji édes, illetve a szekszárdi és a villányi borok, pezsgők, valamint ezek magas kategóriájú, száraz változatai.

Az áruházlánc idén több újdonsággal készült például a rozék és más tradicionális borváltozatok esetében, megfelelve a vásárlók exkluzív kívánságainak. A legkisebbek számára többféle saját márkás pezsgővel, illetve ismert mesefigurákkal díszített alkoholmentes változatokkal kedveskedik az áruházlánc.

Minőségi termékeket keresnek a magyarok szilveszterre
 

 

Töretlen népszerűségnek örvend a lencse, virsliből pedig a magas hústartalmú a kedvenc

A hipermarket éves virsliforgalmának csaknem ötöde az év utolsó hónapjaiban realizálódik, de az érdeklődés a két ünnep közötti időszakban tovább erősödik a hagyományos húskészítmény iránt. Akárcsak a borok és a pezsgők esetében, virsliből is a magasabb kategóriájú – magas hústartalmú – termékeket részesítik előnyben a vásárlók. Fontos trend továbbá, hogy az allergén-, glutén-, illetve laktózmentes termékek iránt ugyancsak erősödik az Auchannál a kereslet.

A húsok esetében a szezon slágertermékei közé tartozik a süldő, amelyből a tavalyi évben mintegy 31 ezer kiló fogyott az Auchannál, és az áruházlánc 2017-ben is hasonló érdeklődésre számít. A magyarok kedvenc szilveszteri fogásai közé tartozik továbbá a pecsenyemalac, amit kimondottan az év végén keresnek a vásárlók. A hiedelmek szerint a gazdagságot hozó lencse töretlen népszerűségnek örvend, amit jól mutat, hogy az Auchan áruházak decemberben annyit értékesítenek ebből termékből, mint egész évben összesen.

A dekoráció is felkerülhet az Auchan-bevásárlólistára

A szilveszteri dekorációk forgalma ugyan a két ünnep közötti időszakban a legnagyobb, de az Auchan tapasztalatai szerint sokan már karácsony előtt, a nagybevásárlás idején beszerzik a partikellékeket.

Az áruházlánc választékában egyebek mellett megtalálhatók konfettik, különböző méretben konfettiágyúk, szerpentinek és girlandok. Az áruházlánc továbbá jelentős papírszalvéta, papírtányér és papírpohár készletekkel is készül azok számára, akik szeretnék megspórolni a mosogatást. Azok pedig, akik tűzijátékkal kívánják köszönteni az új évet, 17 Auchan hipermarket parkolójában vásárolhatják meg a kellékeket.