A Magyar Posta október elsejétől üzembe helyezi új csomagfeldolgozó rendszerét, amely a korábbiakhoz képest háromszoros kapacitással működik. A jelenleginél nagyobb áteresztő képességű új, vonalkódolvasási, valamint tömeg- és térfogatmérési képességgel is rendelkező automata csomagfeldolgozó rendszer beruházási értéke mintegy 1 milliárd forint volt – derült ki a Magyar Posta sajtóközleményéből.

A Posta a gépbeszerzés mellett országszerte mintegy 60 postán kapacitásbővítést hajtott végre. Nagyobb raktárt, tárolót alakított ki azokon a postákon, ahol a csomagmennyiség különösen kiugró a téli szezonban, illetve a raktárbővítés mellett több helyen plusz csomagkiadó pultot épített ki, hogy a karácsonyi forgalomban minél gyorsabban tudják a munkatársak kiszolgálni a csomagért érkező ügyfeleket.

A piaci előrejelzések és a Magyar Posta partnerei által közölt adatok szerint idén ismét mintegy 20 százalékkal nőhet az árutartalmú küldemények száma. 2017-ben több mint 21 millió volt a belföldi csomagok száma, míg a nemzetközi bejövő árutartalmú küldeménymennyiség (becsült volumen az összes bejövő nemzetközi levélküldeményből) több mint 18 millió darabot tett ki. A Magyar Posta előrejelzései szerint az elmúlt évek után 2018-ban is csúcsot dönthet majd az éves csomagforgalom.

Megháromszorozza csomagfeldolgozási kapacitását a Magyar Posta

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a csúcsszezon a november végi Black Friday-tól (idén november 23.) a karácsony előtti pár napig, nagyjából december 20-ig tart, ebben az időszakban a tavalyihoz képest 30 százalékkal több lehet a naponta a beérkezett árutartalmú küldemények mennyisége.

A Magyar Posta az év végi csúcsidőszakra mind a logisztikai, mind a kézbesítési területen extra kapacitással készül. Az említett beruházások mellett eszközbeszerzésekkel és a partnerekkel való szoros együttműködéssel támogatja a téli felkészülést.