A 6-os úton Szigetvár határában igazoltattak a rendőrök kedden 6 óra 30 perckor egy személykocsival közlekedő 49 éves szigetvári férfit. A vezetőnél alkalmazott alkoholteszter pozitív jelzést adott, ezért a rendőrök előállították további mintavételre, vezetői engedélyét elvették.

Pécsen a Jászai Mari utcában ellenőriztek a rendőrök szerdán 0 óra 25 perckor egy bodai autóst. A 48 éves férfit a rendőrök további mintavételre előállították, vezetői engedélyét elvették.

A vezetők ellen az illetékes rendőrkapitányságok járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak nyomozást.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét a közúti közlekedési szabályok betartására, amely szerint járművet az vezethet, aki vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol. Magyarországon zéró tolerancia van érvényben, ezért aki ittas állapotban gépi meghajtású járművet vezet, azzal szemben - a gépjárművezető szervezetében lévő alkohol mennyiségétől függően - 30 ezer forinttól 100 ezer forintig terjedő közigazgatási bírság szabható ki, vagy akár a vezetői engedély elvételére és büntetőeljárás indítására is sor kerülhet.