Mint azt a pécsi programokat szervező Zsolnay Örökségkezelő NKft. közleményében írták, a pécsi belvárosban, a székesegyház mellett álló Magtár Látogatóközpontban 17 órától a kenyérhez kötődő népszokásokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők, a rendezvényen közreműködik a Zengő együttes.
 
A pécsi székesegyháztól délre elterülő Dóm téren a Pannon Filharmonikusok ünnepi díszhangversenyt tart az este folyamán: népszerű Kodály- és Erkel-darabok csendülnek fel a zenekar tolmácsolásában és Bogányi Tibor vezényletével.
 
A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy az érdeklődők a korlátozott férőhelyek miatt csak előzetes regisztrációval vehetnek részt az ünnepségen a Magtár Látogatóközpontban, jelentkezni a latogato@zsn.hu címen lehet. Az esti Dóm téri koncertre szintén regisztrálni kell, amit a www.jegymester.hu oldalon, vagy személyesen a Kodály Központ jegypénztárában lehet megtenni.
 
A nap zárásaként este kilenc órától látványos fényfestés színesíti a pécsi Szent István teret, míg a Sétatéri esték című programsorozat keretében ízletes ételek és borok, valamint kézműves portékák vásárát rendezik meg a Sétatéren.
 
Mohácson délután kezdődnek a programok az ünnepi szentmisével, majd közgyűléssel, utóbbin a városi díjakat is átadják.
 
Komlón a reggeli szentmisét követően a Templom téren veszi kezdetét az ünnepi műsor délelőtt, majd 17 órától immár a Komlói Amatőr Színházi Találkozó (KASZT) megnyitóján és a fesztivál ünnepi programjain vehetnek részt az érdeklődők.
 
Szigetváron a délutáni kenyérszentelés és az önkormányzati ünnepi programokat követően Tötös Roland operaénekes, a Pécsi Nemzeti Színház művésze ad elő operaáriákat és olasz dalokat a várban.