A Szigetvári Rendőrkapitányság rendőrei 2019. március 27-én 0 óra 40 perckor egy magyar honosságú személygépkocsit, illetve annak utasait ellenőrizték Szigetváron, a Széchenyi utcában. A rendőrök megállapították, hogy a járművet vezető 35 éves oltalmazott státusszal rendelkező afgán férfi 8, magát szintén afgán állampolgárnak valló személyt akart jogellenesen külföldre juttatni.  A migránsok nem rendelkeztek a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal, továbbá sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

A rendőrök a gépjárművet lefoglalták, majd a sofőrt előállították a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol embercsempészés elkövetése miatt indítottak ellene bűntetőeljárást. Elszámoltatása folyamatban van.

Ugyanezen a napon 3 óra 10 perckor Botykapeterd közelében 6 illegális migránst tartóztattak fel a rendőrök. A férfiakból álló csoport tagjai afgán állampolgárnak vallották magukat, de a Szigetváron elfogott migránsokhoz hasonlóan sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

A 14 illegális migránst a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.​