A kezdő vállalkozások önkéntesen és ingyenesen regisztrálhatnak a programba az ügyfélkapun keresztül. A mentorálás hat hónapja alatt - kiemelt ügyfélként - személyre szabott szakmai támogatást kapnak az új adózók. A mentorok a NAV nyilvántartásában szereplő információk alapján soron kívül figyelmeztetik a Mentor Programba regisztrált adózókat az esetleges hibás, hiányos bevallásokra, adatbejelentésekre, vagy adófolyószámla hátralék keletkezésére, segítséget nyújtanak a bevallások, adatbejelentők kitöltéséhez vagy javításához, a folyószámlával kapcsolatos problémák megoldásához, az adóügyek gyors elintézéséhez.

A mentorok elérhetők telefonon a 80/202-122-es számon, vagy  személyesen a központi ügyfélszolgálatokon, valamint tájékoztatás kérhető a programról a 1819-es infóvonalon, vagy írásban a http://nav.gov.hu/nav/kapcsolat linken keresztül.

Az eddigi tapasztalatok szerint a kezdő vállalkozások szívesen élnek a program nyújtotta lehetőséggel. Leggyakrabban az adófolyószámla-kezeléséhez, valamint a bejelentések megtételéhez kérnek segítséget az új adózók. A számukra szervezett fórumokon, több adónemet is érintő, részletes tájékoztatásokat is kapnak a helyes adózási gyakorlat kialakításához.

Az adózói visszajelzések egyértelműen nagyon hasznos segítségként értékelik a hivatal Mentor Programját.