A vádhatóság csütörtöki, az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleménye szerint a vádlott és felesége rendszeresen fogyasztott alkoholt és veszekedett. Tavaly április végén - ugyancsak italozás után - a férfi azt kérte számon a feleségén, hogy pénztárcájából megint hiányzik egy nagyobb összeg. Veszekedtek, aztán a férfi ököllel ütötte és meg is rugdalta az asszonyt, majd rátérdelt, rátaposott.
    
A vádlott ezután lefeküdt aludni, és csak ébredésekor észlelte, hogy a felesége meghalt. Ekkor értesítette egy hozzátartozóját és a mentőket.
    
A szakértők megállapították, hogy a sértett halálát hosszadalmas bántalmazás okozta, a férj legalább ötvenszer ütötte és rúgta meg feleségét.
    
Mivel a sérülések jelentős fájdalommal jártak, és "az átlagosnál nagyobb" szenvedést okoztak a nőnek, a cselekmény különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésnek minősül - emelte ki az ügyészség.
    
A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság tavaly áprilisban azt közölte, hogy a gyanúsított részletes beismerő vallomást tett, és halált okozó testi sértés miatt indítottak eljárást ellene.